Започва подготовка на терена за довършване на болничния комплекс

Ямбол, 23.02.2021 г.

Подготвителни дейности на терена на новия болничен комплекс се извършват, за да може да влязат тежките машини, които ще извършват ремонта, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Димитър Рунков. Теренът се почиства, има подготвителна работа, която ще трае около седмица, уточни още той.

По отношение на обществените поръчки д-р Рунков заяви, че изпълнителят на строителството е избран и няма обжалване, днес до края на деня предстои да бъде сключен договор с фирмата за строителен надзор. Там от 12-те кандидати е избран „ИВТ КОНСУЛТ“ ЕООД с най-ниска цена от 39 840 лв. без ДДС. Според изпълнителния директор авторският надзор също е договорен. Задължително условие e било да сключат договор и с фирма за инвестиционен надзор.

Областният управител разясни, че са провели срещи с кмета на Ямбол, Областно пътно управление и Пътна полиция и е изготвен план за движението. Предстои да бъде одобрена временната организация за движение, тъй като ще има тежка техника, която ще работи в района, община Ямбол също има поети ангажименти към подготовка на терена.

About the Author :

4 Comments to “Започва подготовка на терена за довършване на болничния комплекс”
 • Албанец
  February 23, 2021 - Reply

  Съмнявам се да няма повече от един кандидат!
  Парите са недостатъчни, явно! Но ще да е от ГЕРБ и ще му отпуснат “достатъчно!

 • Ямболия
  February 23, 2021 - Reply

  БОГ да помага. Всичко ще стане както трябва . И скоро ще се радваме на нова болница.

 • Елл
  February 23, 2021 - Reply

  40-годишен строеж за Софиа не може, но за Ямбол може, нищо, че се намира в полето извън града. Как възрастните пациенти с минимални доходи ще стигат до там и обратно на никой не му пука, защото хората, които взимат тези решения няма да се лекуват в тази болница, нито тези, които имат избор. И така следващите 50 години.

 • Успех!
  February 24, 2021 - Reply

  Проблемите са много , това е ясно. Но все отнякъде трябва да се започне решаването им . Да пожелаем успех !

Leave a reply