Започва пак делото на кмета за водопровода

Delo_kmetБургаски апелативен съд започва да гледа за втори път делото на ямболския кмет Георги Славов за водопровода, след като Върховен касационен съд го върна за ново разглеждане от друг съдебен състав. Заседанието е насрочено за 14 януари, вторник.

Това дело е на път да стане най-връщаното не само от богатата колекция от дела срещу ямболския кмет, но и в цялата съдабна практика на Ямболски окръжен съд.

Първият съдебен състав на Ямболски окръжън съд, който гледа това дело, отсъди пет години затвор и 6 години лишаване от право да заема държавна длъжност, но Бургаски апелативен съд го върна за ново разглеждане от друг съдебен състав. Втория път Ямболски окръжен съд даде на Георги Славов отново ефективна присъда от 3 години и 8 месеца затвор и го лиши от правото 4 години да заема държавна длъжност. Тази ефективна присъда беше потвърдена от Бургаски апелативен съд, но върховните съдии върнаха отново делото за ново разглеждане. Така за близо 4 години това дело се гледа от пет съдебни състава и така все още няма окончателно решение по него, но най-странтото е, че никой от съдиите не произнася оправдателна присъда. В Ямбол дори вече има и виц по този повод. Зевзеците казват, че това дело ще се връща, докато не се намери съдебен състав, който да оправдае ямболския кмет.

About the Author :