Започва обществено допитване за проектобюджет 2016 на Ямбол

???????????????????????????????Община Ямбол стартира широко обществено допитване във връзка с подготовката на проекта за бюджет за 2016 г. Граждани, представители на институции, на бизнеса, неправителствени организации имат възможност за дадат своите предложения, препоръки или да споделят мнение относно мерки и дейности, които да залегнат в основния финансов документ на общината за идната година.

Предложенията могат да бъдат подавани в специалната урна, поставена в Центъра за административно обслужване на партерния етаж на общината, както и в обособените изнесени пунктове. Мненията си ямболлии могат да споделят, попълвайки бланка в изнесените пунктове, обособени в училищата, детските градини и ясли, културни институти, също и в  кварталните клубове.

Предложения могат да се подават и по електронен път директно на интернет страницата на община Ямбол: www.yambol.bg, по електронна поща на адрес [email protected], както и чрез Фейсбук страницата на общината.

Кампанията ще продължи до 16 ноември 2015 г.

Това е  осмото поред допитване до гражданите, инициирано от кмета Георги Славов. Целта е подготвеният проект за бюджет да отговаря в максимална степен на очакванията на жителите на града.

Допитването за проектобюджета и последващата кампания за информиране на гражданите за основните приоритети и обекти, включени във вече одобрената бюджетна рамка са двата основни инструмента за гарантиране на максимална публичност и прозрачност при формирането и управлението на местните финанси.

 

 

About the Author :