Запорираха сметката на община Ямбол

DSC00573aФирма „ПСФ Мостинженеринг” запорира над 224 000 лв. от сметката на община Ямбол заради търговското дело за парка.

Припомняме, че ДЗДД „Европарк 2011”, в което влизаха фирмите „ПСФ Мостинженеринг” и „Строй консулт”, заведе дело срещу община Ямбол заради неизплатена сума от 448428,22 лв., която беше задържана като неустойка за неспазване на срока на изпълнението на европейския проект за реконструкция на парка. Ямболски окръжен съд постанови решение, с което осъди община Ямбол да плати цялата неустойка и мораторна лихва от 6550 лв., като прие, че вина за неспазения договор има само община Ямбол. Втората съдебна инстанция обаче – Бургаски апелативен съд, прие, че вина за неспазения срок на изпълнение, който по договор беше два месеца и половина, има не само община Ямбол, но и изпълнителя и затова намали наполовина размера на задържаната неустойка и осъди община Ямбол да заплати на фирмите изпълнители 224 214,11 лв, 3 275 лв. мораторна лихва и 17 671 лв. разноски по делото.

Въз основа на това съдебно решение „ПСФ Мостинженеринг” заведе изпълнително дело, с което запорира дължимата сума над 224 000 лв. от сметката на община Ямбол.

Решението на Бургаски апелативен съд е обжалвано и пред третата съдебна инстанция – Върховен касационен съд, но това не спира изпълнителното дело.

About the Author :