Запомнящо се гостуване на ФК „Ботев” – Болярово

95aНа 13 април 2014 г. от 17 часа „Ботев”- Болярово изигра запомнящ се мач на стадион „Христо Ботев”, като гост на „Ботев”-  Генерал Инзово. Въпреки че домакините, чийто футболен клуб носи същото име поведоха с 1:0 още почти в самото начало на срещата, този резултат не се запази за дълго. А този първи гол остана и единствен за тях. Минути след това, от пряк свободен удар, Георги Христов изравни резултата, който се запази 1:1 през първото полувреме.

Но още в началото на второто, играчът с най-много попадения за „Ботев” – Болярово Григор Петров, отбеляза втори гол. Петнадесет минути преди края второто полувреме, младият Даниел Чолаков, благодарение на асистенцията на Георги Христов, отбеляза трети гол. А в самия край на футболната среща Георги Христов, отново от пряк свободен удар, отбеляза последния гол за футболния двубой. С него гостите „Ботев” – Болярово победиха домакините от „Ботев” – Г. Инзово с 4:1. Един невероятен резултат, имайки предвид че футболистите на ФК „Ботев”- Генерал Инзово бяха трети във временното класиране. А предната среща на боляровци беше с вторите – „Червена звезда” – Каменец, които разгромиха с 9:0. На 19 април 2014 година предстои дербито с първите в класирането ОФК „Елхово”.

Напомням, че „Ботев” – Болярово за отрицателно време се изкачиха на девета позиция в този полусезон, само след няколко изиграни срещи и предпоследна (11) в предишния есенен полусезон. От началото на този нямат загуба, имат само едно равенство и четири победи със значителен брой попадения в тях, общо 18 до момента. Като 9 от тях са на Григор Петров, а 8 на новото попълнение Георги Христов. Неговият трансфер със сигурност е един от факторите за положителната промяна в отбора. До голяма степен има значение и фактът, че от този сезон боляровци имат и срещи като домакини, благодарение на обновения стадион „Граничар” – село Мамарчево. Не трябва да се забравят и заслугите на президента на клуба – общинския кмет Христо Христов, както и на уменията на селекционера Димитър Славов. Отборната игра и колективният дух, които сега царят с отбора, вече дава блестящи резултати и амбициите на боляровските футболисти стават все по-големи.

Имайки предвид четирите точки от 11 изиграни срещи в предния полусезон, след новите, макар и частични попълнения в лицето на Георги Христов, ФК „Ботев” – Болярово направи страхотен старт, като само след първите си четири срещи без загуби, беше с актив от 10 точки, с което може да се похвали единствено доминиращият отбор на ОФК „Елхово”. С  това, макар и девети, боляровци могат да се похвалят, че в началото на пролетния полусезон, могат да съперничат на първите по равен брой точки в началото на сезона. А съперници ще са наистина в предстоящото великденски дерби на 19 април 2014 година, когато първите във временното класиране ще гостуват на боляровските футболисти на стадион „Граничар”.

Макар и девети, не бива да има притеснение, защото освен новото попълнение Георги Христов, „Ботев” – Болярово има и голмайстор като Григор Петров. Той вече е бил голмайстор на това първенство в предишен сезон, макар и като играч на друг отбор. С отлични играчи и голмайстори на такова ниво, както и с останалите – капитанът Янчо Стоянов, Даниел Чолаков и други, няма място за притеснения и пътят на отбора е един – само напред!

Лора Величкова

About the Author :