Запалиха колата на кандидат за кмет на Ямбол

Автомобилът на кандидата за кмет на Ямбол Недка Карска е запален малко след полунощ на паркинг в централната част на града на ул. „Хан Тервел” в района на старата автогара.  Около 12,30 часа съседите са чули силен шум ог горящия автомобил. Сигналът  на телефон 112 е подаден към 0,50 ч. На място веднага са пристигнали полицаи и пожарникари, които са установили, че гори предната част на автомобил „Волво С 60”, огънят е загасен, но е изгоряла цялата предна част на автомобила. По данни на полицията се касае за умишлен палеж. Образувано е досъдебно производство.

Недка Карска заяви, че отдава инцидента на това, че е в предизборна кампания като кандидат кмет на Ямбол. Тя твърди, че години наред се бори за справедливост срещу съдебна система, срещу прокуратура, срещу съд и беззаконията в тези институции. Според нея тя е неудобния кандидат за кмет, защото е обещала ревизия в общината, борба с престъпността в циганското гето и т. н.

Тя заяви, че няма съмнения за конкретен извършител, но за нея е важен поръчителят на палежа. Спорде нея директорът на полицията трябва да си подаде оставката, защото на година в Ямбол има поне 20 запалени автомобила и нито един разкрит извършител.

Недка Карска припомни, че на 8 март тази година автомобилът на втория в тяхната листа – адвокат Ваклена Кънева, също е бил запален в гаража на къщата й и досега няма никакъв резултат от разследването. След този случай тя спряла да паркира автомобила си пред дома си на ул. „Търговска” в Ямбол и го оставяла на различни места, за да не бъде запален, но според нея явно са я проследили и са го запалили след полунощ.

 

About the Author :