Запалиха и магазин на Георги Зафиров – Гонзо

DSC00455Рано тази сутрин беше запален магазинът за дрехи на Георги Зафиров – Гонзо, който се намира на улица “Търговска” 34. Огънят е бил толкова силен, че е обгоряла фасадата на апартаментите почти три етажа нагоре. Всичко в магазина е изгоряло напълно. Днес работници разчистваха начупените стъкла от магазина, а нещастните собственици на апартаментите отгоре се чудеха как да разчистят пораженията. За ужаса, който са преживели, само те си знаят.

DSC00450Официалната информация от полицията е: “На 5 юни около 03:15 ч. в Областна дирекция на МВР – Ямбол е постъпил сигнал от тел. 112 за   възникнал пожар в търговски обект (магазин за дрехи), находящ се в гр. Ямбол ул. „Търговска”, собственост на 47-годишен жител на града. Отзовалите се на сигнала полицейски екип и огнеборци са отцепили и обезопасили района. Няма пострадали лица. Пожарът е загасен от един специализиран пожарен  автомобил. Огънят е нанесъл значителни материални щети. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване. Процесуално-следствените действия продължават. По случая в РУ – Ямбол и е образувано досъдебно производство”.

DSC00451Това е третият запален обект на Георги Зафиров – Гонзо за малко повече от 2 месеца. Офисът му на ул. “Георги Раковски” беше запален на 25 март, на 11 април запалиха и навеса на платения паркинг в двора на бившото училище “Иван Вазов”, а сега пламна и един от малкото неотдадени под наем магазини, в които се продаваха останалите от старите му търговски обекти стоки. На този етап от полицията и прокуратурата не дават информация дали има напредък в разследването на видимо умишлените палежи. Самият Георги Зафиров доведе в Ямбол и частен детектив да разследва палежа, но явно без резултат, защото “наказателната акция” срещу него продължава.

DSC00448 DSC00449 DSC00452 DSC00453 DSC00454

About the Author :