Зам. – министър на здравеопазването д-р Димитър Петров: Не съм казвал, че Ямбол няма нужда от нов болничен комплекс, липсата на визия за неговото развитие провали конкурса за съвет на директорите

Ямбол, 18.06.2021 г.

Причината да не бъде одобрена кандидатурата и на двамата кандидати при втория конкурс за членове на съвета на директорите на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол е, че липсваше както в техните разработки, така и в събеседването визия по какъв начин те виждат довършването на новия болничен комплекс и изпълването му със съдържание, защото той е голям за действащите лечебни звена. Това коментира зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров по повод твърденията на д-р Рунков на днешната пресконференция. Той разясни, че такава конкретна визия е липсвала основно при д-р Рунков, другият кандидат имал една идея по-конкретни виждания и има 25 стотни по-висока оценка.

Д-р Петров отрече да е казвал, че Ямбол няма нужда от нов болничен комплекс, беше категоричен зам.- министърът. Според него от страна на министерството в момента няма политически назначения, защото те не са политически лица, политическо назначение е д-р Рунков и всички знаят това.

Не сме удовлетворени от начина, по който беше направена концепцията за развитието на болницата и от начина, по който се разви събеседването – това не ни убеди, че този човек е способен да управлява болницата – да довърши ефективно и да въведе в експлоатация сградата на новия болничен комплекс и че има визия за пълноценното му използване, допълни още д-р Димитър Петров.

About the Author :

Leave a reply