Заловиха контрабанда на хероин за 1,5 млн. лева

sadПод ръководството на Окръжна прокуратура-Ямбол се провежда разследване за контрабанда на 16,4 кг. хероин, на стойност около 1 500 000 лв. през ГКПП- Лесово.

На 10.11.2015 г. около 03,45 часа, през ГКПП–Лесово от Р Турция в Р България е влязъл лек автомобил м. „Опел Зафира“, управляван от 44 – годишния Явор Н. от гр. София. Автомобилът е бил отклонен от митническите органи за проверка. При извършената щателна митническа проверка е установено, че в бутилки за метан в багажника на автомобила, са били укрити 32 броя пакети, съдържащи прахообразно вещество. Наркополевият тест на място е показал, че пренесеното вещество е хероин. Общото тегло на открития хероин е 16,4 кг., на стойност около един милион и половина.

Окръжна прокуратура-Ямбол незабавно е разпоредила разследване. Извършен е оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпитват се свидетели. Активно съдействие за разкриване и преустановяване на престъпната деятелност е оказано от служителите на секторите „Борба с организираната престъпност“ – гр. София.

Установено е, че Явор Н. има съучастник – Камен К. също от гр. София, който съзнателно го е подбудил да извърши престъплението.

За контрабанда на наркотични вещества, извършена от Явор Н. и Камен К. през границата на страната ни с Р Турция в съучастие, двамата са привлечени като обвиняеми и са задържани от Окръжна прокуратура-Ямбол до 72 часа.

Предстои внасяне на искане за вземане по отношение на обвиняемите по делото постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

About the Author :