Заловиха извършители на грабеж и на кражби

Pol Y 1При полицейска операция за противодействие на битовата престъпност служители от РУ-Ямбол разкриха три престъпления.

Задържан е 32-годишен, извършител на грабеж. Вечерта на 4 януари млада жена е съобщила в полицията, че на ул. „П.Хитов“е  била нападната в гръб от непознат мъж, който я съборил на земята и й  отнел скъп мобилен телефон. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия полицаите разкрили извършителя – К.И. /32 г./, криминално проявен и осъждан, жител на Ямбол.  Инкриминираната вещ е намерена и иззета по надлежен ред. След доклад на събраните материали в Окръжна прокуратура – Ямбол той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

В ареста остава и 26-годишен автор на взломна домова кражба. Престъплението е извършено на 10 януари, като след разбиване на прозорец от къща, находяща се на ул. „Захари Величов“ в Ямбол, са задигнати два лаптопа. При проведените процесуални и оперативно-издирвателни действия, служителите на реда попаднали в следите и задържали извършителя – И.В. /26 г./, криминално проявен и осъждан. Откраднатите лаптопи са намерени и иззети от разследващите. В хода на разследването  е изяснено още, че вечерта на 11 януари той е участвал в извършването на друго престъпление, като заедно с 24-годишен мъж откраднали 20 кутии цигари от денонощен търговски обект.  Първоначално и двамата са задържани в РУ- Ямбол за срок до 24 часа. След доклад на събраните материали по случаите в Ямболската районна прокуратура И.В.  е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл 196, ал1, т.2 във вр. чл. 195, ал.1, т.3. и му е наложена прокурорска мярка за срок до 72 часа.

About the Author :

Leave a reply