Заловени контрабандни 29 500 евро на ГКПП – Лесово

1412064093Контрабандни 29 500 евро в облеклото на чуждестранен гражданин откриха митническите служители на митнически пункт Лесово. Нарушителят е пътувал с лек автомобил марка „ AUDI Q7″ в посока от Румъния за Турция през България. На българския митнически пункт в Лесово той е заявил, че не пренася нищо за деклариране. При извършената щателна митническа проверка на превозното средство и личен преглед на шофьора се оказва, че във вътрешни

джобове на дрехите си той е укрил общо 29 500 евро в купюри по 100 и 500 евро. Недекларираната валута е иззета. Срещу нарушителят, турски гражданин с адресна регистрация в Румъния, е образувано досъдебно производство  по чл. 251,ал.1 от НК по описа на Митница Бургас.

Седем опита за контрабандно пренасяне на валута в евро са разкрити от  митническите служители на граничните пунктове в Лесово и Малко Търново през последните два месеца. Иззети са 352 080 недекларирани евро с левова равностойност над 690 000 лв. Нарушителите са петима чуждестранни и двама български граждани. След приключване на съответните наказателни и административно-наказателни производства, недекларираната валута се отнема в полза на държавата.

About the Author :