„Заедно за Европа” – новата инициатива на мрежата от информационни центрове

10.03.17.2„Заедно за Европа” е новата инициатива на мрежата от 28 областни информационни центрове, в която Областен информационен център – Ямбол ще се включи с поредица от събития, това съобщи на пресконференция днес информационни центровеНа пресконференция с медии от област Ямбол беше поставено началото на общата за мрежата от 28 областни информационни центрове инициатива, в която ОИЦ-Ямбол ще се включи с  редица събития.

Тази година общата кампания ще  бъде фокусирана в няколко значими годишнини:

  • 60 години Европейски социален фонд;
  • 10 години от присъединяването на България към ЕС;
  • 6 години от цялостното функциониране на Мрежата от 28 информационни центъра.

logoВ периода 03.04.-25.04.2017г.  ОИЦ-Ямбол ще посети всички общини в област Ямбол,където освен полезна информация за предстоящи и актуални процедури по оперативните програми, присъстващите ще бъдат запознати с постигнатото в резултат на 60 годишното съществуване на ЕСФ и инвестициите в хората. Ще бъдат представени проекти, финансирани от ЕСФ с местно значение.

На 25.04.2017г. ОИЦ-Ямбол ще чества 10 години България в ЕС с организиране на  изложба на проекти, финансирани от ЕСИФ в областта и открита приемна.

21234На 17.05.2017г. ОИЦ-Ямбол ще отбележи 6 години съществуване на мрежата от областни информационни центрове с представяне на обобщена информация от проведените в рамките на кампанията събития и ще бъде поставен краят на кампанията на територията на областта.

На пресконференцията с медии бе обявено началото на фотоконкурс ,,Европа за нас“, насочен към ученици от областта.

От 10.03.2017г. до 28.04.2017г. в офиса на ОИЦ-Ямбол на ул.,,Търговска“№ 34 ще бъдат приемани снимки от успешно изпълнени проекти в областта и придружаващи документи за участие.

От получените фотографии ще бъдат класирани 30 броя, които ще участват в изложба, подредена в Арт галерия „Кирил Кръстев“ и ще получат поощрителни награди.

За класираните на първите три места участници са предвидени следните награди:

•       Първо място – iPadmini;

•       Второ място –компактен фотоапарат;

•       Трето място – аудиослушалки.

Класираните в конкурса ще бъдат обявени в Единния информационен портал www.eufunds.bg и на фейсбук страницата на Областен информационен център-Ямбол: https://www.facebook.com/OblastenInformacionenCentrGrAmbol/ на 5 май 2017 г.

About the Author :

Leave a reply