Задържаха контрабандни лекарства на ГКПП Лесово

1517313349Лесово, 30.01.2018 г.

251 опаковки с контрабандни лекарствени средства задържаха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово, съобщават от пресцентъра на Агенция “Митници”.  Иззети са недекларирани общо 11 068 таблетки,  1 022 ампули и 12 броя кремообразни медикаменти от общо 12 различни търговски марки лекарства във фабрични опаковки, произведени в Турция.

Лекарствата са открити при митническа проверка на лек автомобил марка БМВ с румънска регистрация. Колата е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 26 януари 2018 г. около 15 часа от Турция. Шофьорът и неговият спътник- румънски граждани, са заявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране. При извършената  митническа проверка на автомобила, митническите служители откриват недекларираните лекарствени средства в багажника на колата и в чанти, между лични вещи. Шофьорът на автомобила е признал впоследствие, че лекарствата са негови.

Между иззетите недекларирани лекарства с търговски марки „ZOMETA”, „ LITHURIL”, „MINIRIN”, „DEVIT 3″, „ATARAX”, „ZEFFIX” и др. има с действие на антидепресанти, сънотворни и инжекционни разтвори, които се употребяват само по лекарско предписание.

Срещу румънския гражданин с инициали А.С. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

About the Author :