Задържаха извършителя на палежа на магазина на Георги Зафиров – Гонзо

DSC00455По искане на Районна прокуратура – Ямбол на 08.08.2016 г. в късния следобед, Районен съд – Ямбол задържа под стража обвиняемят Ганчо Николинов Петров – от с. Зимница, област Ямбол за извършени три тежки умишлени престъпления – палеж на магазин, противозаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси и противозаконно държане на високорисково наркотично вещество.

Роденият през 1988 г. Петров е извършил престъпленията след като е бил многократно осъждан за извършване на деяния, свързани с отглеждане на растения от рода на конопа и отново за държане на високорисково наркотично вещество.

За извършване на престъплението по чл.330, ал.1 от НК – палеж, законодателят е предвидил наказание от 1 до 8 години „Лишаване от свобода“; за престъплението по чл.339, ал.1 от НК е предвидено наказание от 2 до 8 години „Лишаване от свобода“, а за това по чл.354, ал.3 от НК – наказание „Лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и „Глоба“ от 2 000 до 10 000 лв.

Фактите оповестиха на среща с журналисти днес Зам. Апелативния прокурор и говорител при АП – Бургас – Йовита Григорова, Зам. Окръжния прокурор на ОП – Ямбол – Едмонд Гоцев, наблюдаващият прокурор – Иван Иванов – Зам. Районен прокурор при РП – Ямбол и Директорът на ОД на МВР- Ямбол – Генчо Иванов.

Прокурор Григорова уточни, че палежът е бил извършен след много добра предварителна подготовка от страна на обвиняемото лице чрез използване на запалителна течност, възпроизвела за много кратко време висока температура в обекта на престъплението, като е съществувала реална опасност от засягане на други имоти, в които е имало постоянно живущи.

Прокурор Григорова акцентира на отлично свършената работа, както от страна на прокуратурата, така и на органите на МВР.

Директорът на ОД на МВР – Ямбол – Генчо Иванов съобщи, че в хода на разследването са извършени в максимално кратък срок стотици оперативни действия, като са налице доказателства за причастността на обвиняемия Петров и към още един палеж на недвижим имот, извършен през първата половина на годината на територията на гр. Ямбол.

About the Author :