Задържаха граничен полицай за каналджийство

???????????????????????????????Под ръководството на Районна прокуратура- гр. Елхово се провежда разследване за незаконно превеждане на чужди граждани през границата на страната ни с Република Турция, съобщиха от прокуратурата.

След проведени активни действия по разследването от прокурор, следовател, служители на МВР и ДАНС, е разкрит и задържан извършителят на престъплението – Георги Иванов – граничен полицай в ГПУ- Елхово, с месторабота ГКПП Лесово.

На 23 май 2015 г. около 18.00 часа през ГКПП- Лесово, Георги Иванов е превел през границата на страната ни с Република Турция група от две лица – иракски граждани, без разрешение на надлежните органи на властта. За извършване на престъплението граничният полицай е използвал собствения си автомобил м. „Ауди“. Георги Иванов е укрил двамата чужденци в задната част на автомобила си, под плоскости за изолация.

Георги Иванов и превежданите лица са задържани. Извършен е оглед на местопроизшествие. Проведени са разпити пред съдия на иракските граждани с посредничеството на преводач.

С постановление на Районна прокуратура гр. Елхово от 24 май 2015г. Иванов е привлечен като обвиняем и задържан до 72 часа. Искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо граничния полицай ще се гледа утре – 26 май.

About the Author :