Задържан под стража е турският гражданин, опитал да пренесе през граница 450 кг прекурсори за наркотици

sadПо искане на Окръжна прокуратура – Ямбол съдът задържа под стража турският гражданин Мустафа К. Той е обвинен за това, че на 19.02.2017 г., около 01.30 часа през ГКПП „Лесово”, област Ямбол, без надлежно разрешение, с товарен автомобил – влекач марка Scania с унгарски регистрационен номер и полу-ремарке, направил опит да пренесе през границата на страната от Република България в Република Турция 450 литра прекурсор за производство на наркотични вещества – оцетен анхидрид, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини – престъпление по чл. 242, ал.3, вр.чл.18, ал.1 от НК.

Прекурсорите са задържани в резултат от отличната работа на митническите служители, които са извършили проверката на превозното средство.

За извършеното престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода” от 2 до 10 години и „глоба“  в размер от 50 000 до 100 000 лв.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Мустафа К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение изтъкна, че обвиняемият не е български гражданин и няма постоянен адрес в страната, което е предоставя на турския гражданин  възможност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Мустафа

Определението на  Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

About the Author :

Leave a reply