“Задържане под стража” на обвиняемия за тежката катастрофа край ГКПП – Лесово

Ямбол, 13.10.2020 г.

Мярка за неотклонение “задържане по стража” бе взета днес, 13.10.2020 г. в Окръжен съд – Ямбол на 51-годишния молдовски гражданин Октавиан Б., с постоянен адрес в Украйна и с три документа за самоличност.

Според обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, той е обвинен в това че, по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лица в 5,35 ч. на 9 октомври, тази година на пътя между Елхово и ГКПП – Лесово. Извършеното деяние съставлява особено тежък случай, обвиняемият е чужд гражданин и няма постоянен адрес в страната ни, а събраните до момента данни по делото сочат че, механизмът и обстоятелствата, при които е извършено престъплението, обуславят опасността, обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради тези причини състав на Окръжен съд – Ямбол, председателстван от съдия Чиликова, наложи на молдовския гражданин най-тежката мярка “задържане под стража”.

Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок в Апелативен съд – Бургас. Делото за обжалване на мярката е насрочено за 20.10.2020 в 14 ч.

Връзки с обществеността:

Катя Няголова

About the Author :

Leave a reply