Загуби на старта и за „Тунджа 1915”, и за „Стралджа”

 IMG_7624Борислав Ненов
„Тунджа 1915” и „Стралджа” тръгнаха със загуби в подновеното първенство на Югоизточната „В” футболна група. В мач от 18-ия кръг ямболският състав падна в Пловдив от силната формация на „Спартак С” с 1:0. Младият пловдивски отбор, съставен от възпитаници на местните школи, бе много стабилен през есенния дял от надпреварата и сега е на пета позиция с актив от 35 точки, при респектираща голова разлика-38:12. В първия кръг от първенството, в Ямбол, „Спартак С” бе над нашия клуб поне с класа и ни надигра с 0:3, така че надали някой е очаквал нещо повече при второто „завъртане”.
ФК „ Тунджа” на практика не проведе никаква зимна подготовка, в последния момент се завърнаха от „бягството” си в Стралджа няколко състезатели- Иван Рашев, Николай Начев, Станимир Господинов, както и Георги Гончев, но липсата на нормални тренировки не може да доведе до друго освен до загуба. Така че минималната загуба може да мине и като успех.
Тимът на Общински футболен клуб „Стралджа” гостува в Стара Загора на „Верея” и понесе класическо поражение-3:0. Противникът е на четвърто място в Югоизточната „В” група и друг изход от двубоя  бе по-скоро в сферата на спортната фантастика.
Във временното класиране „Тунджа 1915” е в дъното на таблицата с актив от едва 10 точки, ОФК „Стралджа” все пак е едно място след ямболския тим, като има прекалено скромните 3 точки, при голова разлика 12:61. Досега стралджани биха само състава на „Свиленград” на Архангеловден, когато бе празникът на града. Всъщност, ръководството на ФК „Стралджа”, оглавявано от кмета на общината Митко Андонов, направи много, за да осигури едно прилично финансиране на отбора. През есента тимът показа и добри игри, ала липсваше и нужната доза късмет, както бе в регионалното дерби, между „Тунджа 1915” и „Стралджа”. Ямболският тим е на 7 точки аванс пред новака в групата, а за да останат в Югоизточната „В” дивизия, момчетата на треньора Стоян Гурков е нужно да изпреварят поне състава от областния град. Защото тимът, намираща се пред „Тунджа 1915” бяга с цели 11 точки пред Йордан Николов и съотборниците му.
Последен във временното подреждане е ОФК „Сливен”, също с 3 точки, но той играе с юношеската си формация, така че там нямат аспирации за нищо.
В следващия кръг ямболският клуб приема „Асеновец”, а стралджани имат мъчна задача срещу пловдивския „Спартак С”. Но трябва да бият, за да таят някакви надежди за спасение от бързото завръщане в „селската група”.

About the Author :