Загубихме и гостуването на „Левски”, почват плейофите

ЕвгениБаскетболният „Ямбол” приключи редовния сезон в Лигата с поредна загуба като гост. На 20 април тимът ни отново не се представи на ниво извън зала „Диана” и падна от съставения само от български състезатели, и то най-вече младоци, „Левски”, с 81:74.

Нашите са имали инициативата много дълго, те печелят не само дебютната четвърт, а и на полувремето водят в резултата, като преднината им е от 13 точки. Въпреки този хубав развой на срещата, „Ямбол”, макар и с много по-рутинирани баскетболисти, изпуска мача от контрола си.

Младоците на „Левски”, водени от треньора Мануел Марков, вдигат оборотите през третата четвъртина и влизат в последните 10 минути мощно, стигайки и до равенство в резултата. Все пак до средата на тази финална част „Ямбол” има всички шансове да победи за първи път от много време навън, но и този път баскетболистите на треньора Петър Петров инкасират поражение.

Най-резултатен за нашите този път е изненадващо лекото крило Евгени Иванов, който досега не е бил сред топ стрелците. Евгени завършва с 18 точки, следван от Боцка с дежурните му 16 точки и с 9 завършващи подавания. Капитанът Говедаров приключва с 12 точки, а тежкото ни сръбско крило Боян Радетич този път е с 11 т.

За пореден път  най-силен в редиците на „Левски” е крилото Алекс Симеонов с 29 точки, опитният  Станислав Славейков, играл преди два сезона и за нашия клуб, вкарва 17 точки, а 13 точки и 11 борби има центърът Крум Дойчинов.

Появилият се през този сезон на мъжкия терен Йордан Минчев отново се представя добре, като има 11 точки и 8 борби.

От този последен за редовния сезон мач не зависеше нищо в класирането преди плейофите, но беше важно нашите най-сетне да надиграят някой съперник и извън зала „Диана”. С идването си на мястото на сръбския спец Марянович, Петър Петров напипа ваксата, създавайки добър отбор, взе престижни победи у дома, като тази над вицешампиона „Балкан”, въпреки твърде късата ни скамейка.

Извън пределите на града ни, обаче тимът се губи, а така се губи и авторитетът ни.

В крайна сметка  дойде времето на плейофите, в които бе ясно отдавна, че се падаме на лидера в редовния сезон „Лукойл-Академик”. Първият двубой е в Правец на 27 април, сряда, ответният двубой е в зала „Диана” на 29 април, Разпети петък.

Ако се получи сензационен развой и нашите се закачат в серията, третият мач ще е на 2 май в Правец.

 

About the Author :