Загуба на „Левски” класира „Ямбол” предсрочно за плейофите

00580370Баскетболистите на „Левски 2014” паднаха при гостуването си във Варна в петък, 7 април, и загубиха всякакви шансове да играят в плейофите на елитното ни първенство. „Сините” бяха надиграни от „Черно море Тича”, който вече е с нов треньор, Дарин Великов, с резултат 84:80. Момчетата на Мануел Марков и помощника му Димитър Ангелов натиснаха съперника си в последната четвърт , но в крайна сметка „моряците” удържаха победата.

Така още преди да изиграе последните си три мача от редовния сезон „Ямбол” има вече място в плейофите. „Левски” ще завърши последен , тъй като има само 4 победи, при цели 19 загуби. Това носи на „сините” актив от 27 точки и към 7 април точките на „Ямбол”и на левскарите да са еднакви.

На нашия клуб обаче предстои утре гостуване в Ботевград, което ще донесе поне една точка, а след това жълто-сините ще играят и с Варна , и с „Левски”, като сме домакини и в двата двубоя.

В петък във Варна топ реализатори за „сините” са бившият играч на „Ямбол” Станислав Славейков с 24 точки, следван от Веселин Веселинов с 21 и Евгени Хаджирусев с 16 точки. Слабо се представи капитанът на „Левски 2014”Павел Иванов, който е най-силния баскетболист на отбора през този сезон. Във Варна лекото крило обаче приключва само с 9 точки и слаб коефициент на полезно действие, едва 8 пункта.

Съперникът на „Ямбол” в събота „Балкан” никога не може да си позволи да играе без стръв пред горещата си публика, а и му трябват победи, за да не бъде изпреварен в края на редовния сезон от плевенския „Спартак”, който изостава само  с точка от „зелените”.

При последния мач между „Ямбол” и „Балкан”, противникът ни смачка в зала „Диана” с изключително агресивната си игра, така че мачът на осми април ще бъде много тежък за възпитаниците на Петър Петров.

About the Author :

Leave a reply