Завършиха ремонта на пътя Роза – Голям манастир

photo_04Завърши изпълнението на строително-монтажните дейности по проекта за рехабилитация и реконструкция на 14,6 км от третокласния път, който свързва Ямболска и Хасковска област и преминава през тунджанските села Голям Манастир, Крумово, Г. Инзово и Роза, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Проектът е лот 59 от петия етап на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Днес – 8 юли, бе подписан акт 15 за завършените строително-монтажните работи на обекта и предстои издаването на акт 16 и разрешението за ползване, казаха още от Агенцията.

photo_07Третокласният път осигурява достъпа до ТЕЦ „Марица изток“ и поема потока от автомобили към ГКПП – Свиленград. С рехабилитацията на пътната отсечка, която не е основно ремонтирана от около 30 години, ще се подобри безопасността на движение и удобството при пътуване. Ще се улесни и директната връзка между Голям Манастир, Крумово, Генерал Инзово и Роза. По-добрата инфраструктура ще подпомогне развитието на туризма и получаването на качествени административни, здравни, образователни и културни услуги на територията на област Ямбол.

photo_01Строително-монтажните дейности са изпълнени от „Технострой-инженеринг 99” АД. Стойността на договора е 7 607 595,18 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътконсулт 2000” ЕООД. Техният договор е за 179 520 лв. с ДДС. Общата стойност на проекта е 8 037 983,62 лв. с ДДС.

About the Author :