Завършват пътя за Голям манастир

photo_lot59aИзпълнени са над 90 процента от строително-монтажните дейности по проекта за рехабилитация и реконструкция на 14,6 км от третокласния път Роза – Голям манастир.  Пътят е пряка транспортна връзка между областите Ямбол и Хасково. Участъкът осигурява достъпа до ТЕЦ „Марица изток“ и поема потока от автомобили към ГКПП – Свиленград. С рехабилитацията на пътната отсечка, която не е основно ремонтирана от около 30 години, ще се подобри безопасността на движение и удобството при пътуване. Ще се улесни и директната връзка между Голям Манастир, Крумово, Генерал Инзово и Роза. По-добрата инфраструктура ще подпомогне развитието на туризма и получаването на качествени административни, здравни, образователни и културни услуги на територията на област Ямбол.

Строително-монтажните дейности се извършват от „Технострой-инженеринг 99” АД. Стойността на договора е 7 607 595,18 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пътконсулт 2000” ЕООД. Техният договор е за 179 520 лв. с ДДС. Общата стойност на проекта е 8 037 983,62 лв. с ДДС.

Основният ремонт на третокласния път е част от Лот 59 на ОП “Регионално развитие“, която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

About the Author :