Забавен детски празник в Болярово

IMGP2871Денят на детето (1 юни), който се отбелязва подобаващо в международен мащаб, се превърна за учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ – град Болярово в песенно-театрален спектакъл, наситен с много емоционални моменти.

В просторната зала на НЧ „Възраждане-1912 г.“ сред официалните гости беше и кметът на общината Христо Христов. След встъплението на водещата София Минева, тя му предостави думата за приветствие към децата. Топло, откровено и задушевно прозвуча неговото поздравление към подрастващите жители на общината ни. Освен това той обяви радостната новина, че за всички тях са подготвени торбички с подаръци за празника им от общинското ръководство (раздадени след края на художествено-музикалната програма).

Поздрав за всички в залата беше изпълнението на групата за руски песни, ръководена от Мария Маринова. Тяхното заклинание „Пусть всегда будет солнце!“ ехтеше бодро и оптимистично от сцената, внасяйки ведрина и жизнерадост.

IMGP2837Смях и емоции предизвика комедията „Женско царство“ – поредната изява на театрално ателие „Таласъмче“, ръководена от Милена Манолова, по функциониращия проект „Заедно да учим и творим“ (финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове) по Дейност 4: „Съхраняване и развиване  на културната идентичност  на учениците от етническите малцинства и техните връстници в интеграционна мултикултурна среда“, т. 1 Създаване на специализирани ателиета – театрално ателие „Таласъмче“.

Актьорите (ученици от среден етап на обучение) играеха с вдъхновение и желание за себедоказване, като добри и самоотвержени самодейци! Е, накрая настъпи възмездие – финал на царството, въдворено от напористите феминистки. А публиката не само въздъхна с облекчение, но посрещна с много смях тяхното кротко смирение пред мъжката воля и сила. Затова и аплодисментите за Вики, Ива, Али, Руми, Сузи, Стефчо, Митко Шутов, Митко Димитров, Илия Гръбов и останалите момчета от театралната група бяха продължителни и заслужени.

IMGP2805Накрая се състоя и връчване на наградите за спортните постижения на учениците от мероприятията в чест на Деня на българския спорт, осигурени от МКБППМН и връчени от председателя на комисията  Мария Чанева, подпомагана от секретаря Стоян Табуров. Ето и класирането: за децата от първи до четвърти клас имаше грамота за участие и предметна награда – топка (за стимул на децата и за в бъдеше да участват в мероприятията на МКБППМН); за петокласниците също имаше грамота и топка за първо място в първа група на турнира (до 14г.); шестокласниците получиха грамота за трето място, а седмокласниците за второ. Осмокласниците заеха второ място във втора група (над 14г.), първи във тази група станаха заслужено десетокласниците.

Купата на победителите в междуучилищния турнир отиде при отбора на СУ „ Д-р Петър Берон“, които победиха отбора на ОУ „Стефан Караджа“. Футболистите имаха и няколко индивидуални награди: Емил Михайлов получи награда футболен екип за най-красив гол в турнира, отново с футболен екип бе награден и голмайсторът на турнира – Желязко Иванов, награден с вратарски ръкавици бе Ангел Христов – обявен за най-добър вратар в турнира.

About the Author :

Leave a reply