Жребият сблъска „Ямбол” и Самоков за Купата на България

феновеДнес сутринта в Министерството на младежта и спорта жребият прати „Ямбол” срещу „Рилски спортист” в турнира по баскетбол за Купата на страната.  Нашите можеха да попаднат на „Лукойл-Академик”, „Балкан”, „Черно море” или “Берое”, така че този зар е сякаш най-добрият за тях.

Четвъртфиналите са на 18 и 19 този месец, „Ямбол” излиза в залата в Ботевград за своя мач в петък, началният час на срещата е 17 часа. Ако момчетата на треньора Петър Петров се справят със „скиорите” на Росен Барчовски, което няма да е чак сензация, на полуфинала ще играят на принципа каквото стане, тъй като с тази къса и неравностойна скамейка „Ямбол” не може да таи амбиции за голям удар.

Купата на България е състезанието, което не е на нашия клуб. Дори когато Сашо Дончев бе „осиновил” баскетболния ни тим, и той носеше името „Ямболгаз”, пак не можахме да стигнем до битката за трофея. На няколко пъти обаче печелихме бронзовите медали, но тях, както считаше и сегашният депутат, а тогава треньор Иван Чолаков, никой не ги брои за голямо постижение.

„Ямбол” изигра добър мач при втория си сблъсък с „Рилски спортист” в първенството, така че, въпреки наличието на няколко американци в редиците на Самоков, нашите имат шансове да останат за по-дълго в Ботевград.

 

 

About the Author :