Животът ни – агресивен и пошъл

borislavБорислав Ненов
Умираме да си говорим за подредбата в западните държави. Умираме да приказваме и за манталитета на скандинавските страни – Швеция,Норвегия, не пропускаме и миниатюрната Финландия, особено когато искаме да покажем колко не става нашата образователна система.
Същевременно ние не правим и най-малките стъпки, за да подредим по-уютно живота си. И в Ямбол, както във всеки областен град, не можеш вече да се разминеш от автомобили. Богати, бедни, куци, сакати, всеки върти волана и навалицата по пътищата става чудовищна. Синята зона не помага с нищо за да спре тази лудница, катаджиите са все във ваканция – аз поне не съм ги виждал от месеци. Пешеходните пътеки в бяло не се признават изобщо, не се признава и правото на пешеходците да пресекат първи, щом дойде зелената светлина.
Шофьорите мразят с цялото си сърце пешеходците, последните отговарят със същото.
Образователната система на Финландия не учи на това, а на доброта, на усет към красивото – и в природата, и в човека.  Ние не само че не подреждаме към добро живота си, а го правим агресивен и пошъл. Огледайте се!…

About the Author :

1 Comment to “Животът ни – агресивен и пошъл”
  • ЕЛЕНА
    November 5, 2016 - Reply

    В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ Е СРЕЩУ ВСЕКИ А ПО НЯКОГА И САМ СРЕЩУ СЕБЕ СИ !ТЪЖНО Е КОГАТО НАУЧНИТЕ РАБОТНИЦИ СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И С ЕСТЕТИЧЕСКОТО ОГРАМОТЯВАНЕ НА ПОДРАСТВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ !КОГАТО БЯХ Е НАЧАЛНОТО УЧИЛИЩЕ БРАТ МИ БЕШЕ ДОНЕСЪЛ ЕДНО КНИЖЛЕ -,,КУЛТУРНО ПОВЕДЕНИЕ НА УЧЕНИКА ,,ТО ОТ ТОВА КНИЖЛЕ НАУЧИХМЕ КАК ДА СЕ ДЪРЖИМ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА !В КЪЩИ И ДА УВАЖАВАМЕ ХОРАТА ОКОЛО НАС !РОДИТЕЛИТЕ НИ БЯХА ПО ЦЯЛ ДЕН НА РАБОТА И НЯМАХА ВРЕМЕ ЗА НАС ТАКА НИЕ САМИ СЕ ОГРАМОТЯВАХМЕ !

Leave a reply