Живописци от пет страни се събират на пленер в Ямбол

plakat_Plener2016Художници от пет страни се включват в тазгодишното издание на Международния живописен пленер „Певецът на Тунджа“ в Ямбол.

Артистичният форум се провежда традиционно през септември, като идеята е всеки автор да се представи с творби, вдъхновени от местната природа. Художниците ще рисуват на живописни места по поречието на река Тунджа в района на Градския парк. Жителите и гостите на Ямбол могат да видят творците в непосредствена им работна среда на открито между 29 август и 2 септември.

В осмото поредно издание на пленера са поканени да участват проф. Панайот Панайотов-Пането – преподавател по рисуване в Националната художествена академия, Kerekes Rares  от Румъния, Konstantinos Kerestetzis от Гърция, Mahpeyker Yönsel  ще бъде представителката на Турция, а Tasim Kadrija – на Македония.

Творбите на всички ще бъдат представени след това в изложба в Художествена галерия „Жорж Папазов“. Откриването е на 2 септември, от 18.00 часа. Експозицията може да бъде видяна до 23 септември.

Международният живописен пленер “Певецът на Тунджа” е посветен на  ямболския художник Стефан Бъчваров (1907-1988). Организатори са община Ямбол, ХГ “Жорж Папазов” – Ямбол и СБХ – Представителство Ямбол.

About the Author :