Жесток удар за „Ямбол” в Правец

???????????????????????????????Много тежко поражение понесоха баскетболистите на „Ямбол” в първия мач от новото първенство на Лигата. Днес те загубиха от вицешампиона „Лукойл-Академик” в Правец с разлика от 32 точки-98:66.

Скалпиращият удар е нанесен от „студентите”, които са си „шейхове” по нашите баскетболни стандарти, през третата четвърт. Тогава тимът на Юли Радионов зацикля и губи с пасив от 17 точки-28:11.

До полувремето нещата вървят добре-първите 10 минути са за домакините, но с аванс само от 5 точки. Втората четвъртина също е загубена от „Ямбол”, с разлика от 4 точки, така че нашият състав се оттегля на полувремето с изоставане от 9 точки, което е резонно.

И дори може да се навакса, защото сякаш през това лято селекцията на „Лукойл-Академик” не бе толкова пищна, а и на турнира в Стара Загора съвсем наскоро, Говедаров и компания паднаха едва с 5 точки от „студентите”.

Третата четвърт обаче сваля напълно интригата от двубоя. Няма как „Ямбол” да се върне в мача при изоставане от 26 точки, това можеха да сторят само „лудите сърби”, които преди десетина години защитаваха „жълто-синия” екип и можеха да спасят безнадеждни мачове.

Кой как се е представил на терена в Правец още не е ясно, така че тепърва ще се разбере къде точно толкова драстично се е пропукал нашият отбор.

About the Author :