Жестоко убийство на млада жена в Ямбол, задържан е 61-годишен мъж

Полицията в Ямбол задържа 61-годишен мъж за жестоко убийство на 35-годишна жена, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Ямбол. Сигналът е подаден вечерта на 11 ноември 2019 г.

На 61-годишия мъж е повдигнато обвинение по чл. 116, ал. 1, т. 6 във вр. с чл. 115 от НК и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа.

Окръжна прокуратура – Ямбол внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Димитър С. Той е обвинен за това, че на във времето от 19.00 ч. на 10.11.2019 г. до 00.10 ч. на 11.11.2019 г. в Ямбол, в къща, умишлено е умъртвил жена от Ямбол, като деянието е извършено по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост.

Предстои Окръжен съд – Ямбол да определи начален час на заседанието си, което ще бъде проведено днес.

Разследването започнало през нощта срещу 11 ноември след постъпил сигнал в полицията, че в къща в областния град е намерено тялото на 35-годишна жена, с видими следи от насилие. На адреса незабавно са изпратени екипи на полиция и Бърза помощ. Сформиран е разследващ екип за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая. На местопроизшествието са извършени процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство. Своевременно са предприети незабавни оперативно-издирватени действия за установяване на извършителя. В резултат на извършената за кратко време голям обем работа е установена съпричастността към деянието на 61-годишен местен жител. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. На 11 ноември, в хода на досъдебното производство мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем. Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Ямбол.

 

About the Author :

Leave a reply