Жена на 92 години от Ямбол е заразена с коронавирус без никакви симптоми

Ямбол 1.08.2020

Жена на 92 г. от Ямбол е сред новозаразените с коронавирус, макар да няма никакви симптоми, научи „Делник“.

Тя е била настанена в Неврологично отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол заради инсулт и е изследвана за коронавирус преди да бъде изписана, защото е трябвало да се върне в Дом стари хора, но пробата й се е оказала положителна. Жената остава за наблюдение в болничното заведение. Под карантина са поставените жените, в които е била в една стая в болницата.

С положителна проба е и жена на 68 г. от Ямбол. Тя е баба на едно от заразените момчета от футболния отбор, в който имаше 13 случая на коронавирус, заедно с треньора. Жената е с пневмония е и настанена за лечение в ямболската болница.

Третата положителна проба е на 45-годишен мъж от Стралджа, който е хоспитализиран с пневмония в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ в Ямбол.

Заради четирите случая на коронавирус в Стралджа през последните два дни кметът на града Атанас Киров е забранил провеждането на всички масови мероприятия на територията на град Стралджа. Той призовава съгражданите си за спазване на личната хигиена, за използване на предпазни средства по време на посещения в обществени сгради, банки и търговски обекти.

Диагностицираните с коронавирус в Ямболска област вече са 252, от тях 9 са хоспитализирани – 6 са в ямболската болница, 2 в Стара Загора и 1 във ВМА – София, 34 са на домашно лечение, излекуваните от заразата са 190, 19 са починалите.

About the Author :

Leave a reply