Жена на 39 г. от с. Лозенец е починала в Ковид –реанимация

Ямбол, 23.11.2020 г.

Жена на 39 г. от стралджанското село Лозенец е починала в събота в Ковид – реанимация, научи „Делник“ от РЗИ – Ямбол. Тя е била без придружаващи заболявания, постъпила е в събота в много тежко състояние в болницата, настанена е направо в Ковид – реанимация и още същия ден е почиала. Вечерта пробата и за коронавирус се е оказала положителна.

Същото се е случило и с мъж на 71 г. от Ямбол и той постъпва в събота в тежко състояние направо в Ковид – реанимация, същия ден губи битката с Ковизд 19, а вечерта става ясно, че PSR-тестът му е положителен. Мъжът е имал високо кръвно налягане.

Третата регистрирана жертва на Ковид 19 в региона е на жена на 87 г. от Ямбол, която е постъпила в болницата на 20 ноември и е починала на 22 ноември. Тя е била с множество придружаващи заболявания.

Днес все още не бяха въведени в системата починалата жена от Дома за стари хор в Болярско и починалите тази сутрин в болницата мъже от Кабиле и Тенево.

Общо 1863 са случаите на коронавирус в Ямболска област досега, според Единния информационен регистър през изминалото денонощие новорегистрираните са 62.

Активните случаи са 1052, от тях 87 са хоспитализирани, 965 са на домашно лечение, 750 са излекувани от заразата, починалите са 61. Под карантина са 1157 души.

Цял ден днес РЗИ-Ямбол не може да насмогне да издава направления за безплатен PSR-тест, само при тях са взети 63 проби, десетки са и издадените направления.

Заразените са навсякъде в много фирми и институции.

Един четвърти клас в ОбУ „Д-р Петър Берон“ – Ямбол ще бъде в карантина от утре и една група в детско заведение в Елхово. Това е наложена мярка заради заразени учители до петък, когато се очаква всички училища и детски градини да бъдат затворени и да минат на дистанционно обучение.

Заради големия брой заразени учители и невъзможност да бъдат замествани от техните колеги от утре учениците  от 1 до 6 клас на ОбУ „Д-р Петър Берон“ – Ямбол ще се обучават присъствено до петък, а от 7 до 10 клас – дистанционно.

Положението в Дом стари хора в Ямбол е сравнително спокойно, съобщи директорът Петя Панайотова. В Дома са се завърнали една от жените с положителна проба, която беше в болница и мъжът, който имаше положителен антигенен тест, но отрицателен PSR-тест, който също беше хоспитализиран.

Останалите 43 потребители, за които е доказано, че са с коронавирус, се чувстват сравнително добре, продължава лечението им, денонощно при тях дежурят санитар и медицинска сестра.

About the Author :

Leave a reply