Желязко Узунов – лечителят-дарител от село Кукорево на 70 години

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПреди броени дни един от най-големите дарители в община „Тунджа”, Желязко Георгиев Узунов, навърши 70 години. Жеко, както му казват близките му, а и той не обича много-много официалностите, е един от хората, които наричаме феномени. Трудно разгадаем, рядко излизащ на показ, в продължение на вече на много лета Желязко Узунов с лечителската си дарба направи така, че името на село Кукорево, надхвърли многократно пределите на община „Тунджа”. В дома му, един странен дом, за който съм писал в други текстове, са идвали всякакви люде – и лекари, които иначе не изпитват уж доверие към подобни лечителски способности, и бизнесмени, и политици. Бях доста време скептичен относно диапазона на хората, търсещи лек за своите терзания, болки и страхове, при Жеко, но, без да има нещо уговорено, попаднах на лекари, например, които бяха готови да се карат с мен, ако наистина поставям под съмнения дарбата на Желязко Узунов. Не исках да се карам, от една страна, не съм специалист нито по медицина, нито по биополетата. Бате Жеко, всъщност, мрази да се говори пред него за биополета. Казва, че нито ги разбира, нито го интересуват. Един Бог знае точно от какво идва лечебната му сила. Пак само Бог ще отсъди кой наистина лекува човешките страдания и кой ги задълбочава с неумението си.

Аз не искам, и не мога, да бъда арбитър. Не защото ме е шубе, а понеже, така поне си мисля, разбрах при срещите си с Желязко Узунов, че той не наврежда на стичащите се през годините към неговия дом в село Кукорево хора. Какво постига съвременната медицина с чудовищните химически комбинации е колосална тема. Показателен, поне за мен, е фактът, че в последните няколко години, все повече лекари, имената им по обясними причини ще премълча, са изключително разколебани, и се насочват все повече към хомеопатията.

Българската православна църква не признава дарбата на Желязко Узунов. Той не крие, че е огорчен от това, ала е по-широко скроен. До него, край него, над него, са иконите. И Светото писание. Един Бог ще отсъди какво и кога сме съгрешили.

А Желязко Узунов вече прехвърли 70-та си година. И е самотен по своему, и е същевременно с много хора, потърсили спасение за болките си в дома му. Ако това е мерилото за човешкия живот, Желязко е щастлив човек. Дано да е така, защото сънят рядко го навестява, а ако той има нужда от лек, дали пък има кой да даде сила на него самия?…

Желязко Узунов е роден в елховското село Раздел, но в младежките си години става певец в Тракийския ансамбъл, а после, вече почти 40 години, живее в село Кукорево.

Името му е познато  далеч извън пределите на община „Тунджа” и на Ямболска област, защото е Желязко Узунов – лечител и стряха за човешката болка.

Лекувал е стотици хора, от различни краища на България, както и сънародници  българи, заминали далеч от родината, но търсещи от него отговор на своето страдание и разгадаването на живота си.

Желязко Узунов е сред най-големите дарители на община „Тунджа”, към която изпитва голяма привързаност и обич. Дарявал е детски градини, училища, църкви, пенсионерски клубове, футболни отбори. Давал е за чешми, за големи празници като Тодоровден в село Кукорево, а неотдавна отдели средства и за храма в тунджанското село Козарево. Всяка година помага и за стипендиите на талантливите деца от община „Тунджа”

Когато говорим с него за тези дарения, и той не може да изброи къде и за какво е дарявал. Не му е потребно, защото го прави от сърце. Тези му добрини бяха оценени по достойнство и Желязко Узунов бе обявен за почетен гражданин на община „Тунджа”.

Не е суетен, но му е драго от това признание.

„Човешката душа е винаги измъчена, за да не е такава, трябва да подредиш живота си”, казва лечителят. „Чета всеки ден Библията, тя ми храни душата”, споделя още Желязко Узунов. Той рядко излиза извън къщата си, но има сърце за всички и всичко, вижда живота и без да е по пътищата и мегданите. Вижда болките на хората и ги лекува, а на който се нуждае, дарява.

Храмове, детски градини, училища, пенсионерски клубове, селски празници – Желязко Узунов е готов да помогне всяко добро начинание. Уморява се понякога, като всеки човек, но щом чуе за тежка болест или за нужда от нещо, което си заслужава, загърбва умората. И умът му, и душата му, са обърнати към хората. Който има болка, лекува я, който има нужда от друга помощ, дава я.

Очите му са бистри, прозорливи и мъдри, и рядко допуска хора с лоши помисли да прекрачват прага на дома му. Ако са болни обаче, ги приема в стаята, където лекува, за да изветрее душевната им нечистота и тогава ги отпраща.

За лечението им пари не взима, ако някой има на сърце, оставя каквото реши.

А Желязко Узунов го дарява. Винаги има села, деца или църква, нуждаещи се от помощ.

„Човешката душа е винаги измъчена. За да не е такава, трябва да подредиш живота си. Аз винаги съм се оправял сам. Сам.”, споделя почетният гражданин на община „Тунджа”.

Дарителят, който иска човешката душа да се справи с мъката.

И помага за това. Не от вчера или от преди няколко месеца, а от много години.

Борислав Ненов

About the Author :

5 Comments to “Желязко Узунов – лечителят-дарител от село Кукорево на 70 години”
 • Диагностика и лечение с биоенергия
  December 20, 2018 - Reply

  за Жеко от Кукорево….. работи само петъците защото е сатанист и ползва черните енергии. Да не говорим, че когато седнеш на масата срещу него той със ножа ти прави енергиен пробив и така енергийно те източва. Не е нито лечител, нито ясновидец, най малко пък медиум. Навремето беше много изпаднал и къщурката му бе по скоро колибка. По тези времена се беше присламчил към Валя и тя безплатно му даде строителни материали и от нейните работници да му ренонтират къщурката, а и финансово го подпомагаше.
  Още онези години той се перчеше, че някаква катунарка го научила да прави някакви гадателски неща, дори се опитваше да ги демонстрира.
  Лично аз не го долюбвах, – спомням си, че той много се страхуваше някой да не му прави магии – дори веднъж беше изпаднал в паника от намерени някакви косми пред вратата му.
  Наложи се с Валя да го успокояваме и него ден тя му каза, че при такива случай да вземе с нещо намереното да го хвърли в реката след което да се изчурка и напръска местото и после му изброи имената с кои билки да направи отвара и на следващият ден да поръси цялата къща.
  Също така си спомням, че преди няколко години /то беше станал вече известен/ един ден Валя беше много ядосана на някого и този някого беше Жеко защото влязал в сатанинската секта принасяйки в жертва племеника си /на сестра му дете/. Именно сатанистите “работят” петъците и използвайки остри предмети пробиват аурата черпейки енергията на човек под формата на благочестие – какъвто е случая при него.
  А да не говорим, че освен педераст е и педофил – събира си ги и съжителства с моченца от бранша.
  Лошото е, че сатанистите освен с изчерпване на енергииния ти поток, вкарват и енергиини паразити които предимно въздействат на човешката психика. Омаломощен от въздействието му, човека става отпуснат с леко замайване и точно тогава всичко, ама всичко което чуе от Жеко го приема за истина – а в същото време всеки чува това което е искал и се е надявал да чуе.
  Дава и бутилка отвара от билките които Валя му каза, само, че има една подробност – за по голяма негова сигурност във отварата има и урина ….. точно така……… миналата есен се засякох с жена била при него и цялото и тяло беше в грозен обрив защото с тази отвара се поляла след къпане. С малкото останало и вода в бутилката жената направи изследване и се установи наличието на урина.
  Пиша ви всичко това с единствената цел да ви изостря вниманието от подобни ситуации. Когато носите вода да ви я зареждат за каквото и да било, лично вие си вземайте водата и не я оставяйте на юнашко доверие. Не допускайте каквато и да било манипулация с остри предмети близо до тялото ви. И най вече пазете се от шарлатани – видите ли стаята натрюфена с различни икони и други нагледни неща, знайте, че чрез тях се прикрива поредния шарлатанин – на човека с дарба не са му необходими тези кичове чрез които се оказва психическото въздействие и манипулиране.
  Нещата са прекалено лесни и елементарни било в ясновидството или отстраняването на каквото и да било, но човешката психика е точно обратно настроена да търси трудните варианти.
  Всичко е енергия и тя непрекъснато се преобразува – всеки с необходимата дарба с лекота може да въздейства на енергията за да я трансформира в желаната насока било на ментален или на физически план.

  • Anonymous
   August 11, 2019 - Reply

   Лошо много злоба има във Вас. Не разбрах от къде сте толкова компетентен за да пишете всичко това така категорично за Жеко. Ако това всичко е вярно няма да има толкова хора да чакат а и най важното че ако не останеш доволен няма да повториш отново да идеш. Но…. най добре беше да опишите при вашето посещение при лечителя Жеко от какво останахте недоволен отколкото да плюете общо по адрес на човек, който наистина помага и то
   на много хора.

  • Пострадала от ЖЕКО
   April 15, 2020 - Reply

   Напълно съм съгласна

 • Пострадала от ЖЕКО
  April 15, 2020 - Reply

  Този човек остави детето ми без баща .Сасипа живота ми без дори да го осазнава. Свекърва ми ходи при него от години .Не само че не я е излекувал от тумура ами я убеди че аз и моята майка и правим магии.От там заплахи заубийство и жалби към нея от моя страна и сега разделено семейство и дете без баща и баба .От както чух името ЛЕЧИТЕЛЯ ЖЕКО го проклинам .Всичко което свекърва ми направи е защото ЖЕКО и е казал.Дано него господ го накаже

 • Iordan ivanov
  July 15, 2020 - Reply

  Moje li nomer za vraska

Leave a reply