Жельо Петков се отдалечава от президентския пост на ФК ”Тунджа 1915”

IMG_6643Кандидатът за президент на футболен клуб „Тунджа 1915” Жельо Петков все повече се отдалечава от оглавяването на ямболския клуб, научи „Неделник” от сигурни източници. Търсената от него среща с кмета на община Ямбол Георги Славов не се осъществява, насроченото Общо събрание пропадна и клубът е в безпътица на този етап.

Настоящият президент Илия Илиев още преди повече от месец обяви, че не може повече да осигурява финансовата издръжка на ФК”Тунджа 1915” и иска да се оттегли от поста. И преди това обаче Илиев имаше големи проблеми с осигуряването на пари за представителния ни отбор, който играе в първенството на Югоизточната „В” група и завърши есенния полусезон на твърде незавидна позиция-16-, като след нашите са само “Стралджа” и юношеският по същество тим на „Сливен”.

Кандидатът за президент Жельо Петков финансира ямболския клуб преди два сезона, когато тимът атакуваше влизане в професионалния футбол и едва в предпоследния кръг изпусна първото място и в „Б” група влезе „Раковски”. Тогава официално се знаеше, че дадените за сезона пари са 200 000 лева. Сега Петков имал предвид много по-малка сума, а нашите източници твърдят, че идеята е 40 процента от бюджета на ФК ”Тунджа 1915”да идва от община Ямбол, останалите 60 процента да са от кандидата за президент.

Официално становище от кметската управа по въпроса няма, но е факт, че мераклията за президент не получава „аудиенция”, а един от депутатите на ГЕРБ от нашия район, счита, че по-подходящ за президентския пост е Георги Мечечиев, единственият ни футболист, играл доскоро, и то дълги години, в елитната група.

About the Author :