Жандармерия потушава напрежението в ромската махала след извършено убийство

жандармерияЖандармерията от Бургас потушава напрежението в ромската махала след извършено убийство на 55-годишен мъж снощи. Ранена е и жена 47 години.

Сигналът за инцидента е подаден на 20 септември в 22,50 ч. на тел. 112 в Областна дирекция на МВР – Ямбол.

На спешния телефон е съобщено, че мъж е прободен в областта на торса на адрес в град Ямбол, ул. «Сакар планина». По първоначални данни мъжът е с обилно кръвотечение и вероятно е с опасност за живота. На сигнала незабавно са изпратени  полицейски сили и медицински екип. На място е констатирана смъртта на 55-годишния мъж, жител на махалата. Установена е и 47-годишна жена с повърностни наранявания в областта на гърба, без опасност за живота. От проведените незабавни опертивно-издирвателни мероприятия е изяснено, че  малко преди 22,50 ч., след възникнал битов скандал, единият от участниците – 65-годишен мъж е нанесъл с нож прободна рана в областта на гърдите на опонента си и на живущата с него жена, като възползвайки  се от суматохата е напуснал адреса и се е укрил.

От полицията съобщават, че своевременно е сформиран щаб за провеждане на мероприятия по „горещи следи”, паралелни процесуално-следствени действия и са възложени конкретни задачи по опазване на обществения ред и недопускане на правонарушения в района. Мобилизиран е бил наличният резерв на ОДМВР – Ямбол и е било подготвено искане за придаване на специални полицейски сили от Зонално жандармерийско управление – Бургас.

В резултат на адекватно планираните и ефективно проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на убийството – 65-годишен жител на Ямбол, криминално проявен и многократно осъждан. Той е  задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Продължава провеждането на процесуално- следствени действия под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Поради получена информация за възникнало напрежение, с цел недопускане ескалирането му, нарушаване на обществения ред и саморазправа, е засилено полицейското присъствие. Полицейските сили ще останат в района и през днешния ден.

 

About the Author :