ЖАНДАРМЕРИЯТА УДАРИ НЕЗАКОННАТА СЕЧ

DSC01348Всяко престъпно деяние ще бъде наказвано! Община Стралджа няма да допусне посегателства върху държавно, общинско или частно имущество. Това доказа поредната специализирана полицейска акция на територията на Стралджа, последица от която са иззетите от служители на РДГ – Сливен, със съдействието на РУ-Стралджа, 7 ромски каруци заедно с конете. Представителите на Зонално жандармерийско управление – Бургас, заедно с полицейски сили от Районно управление Стралджа, успяха да заловят на местопрестъплението извършителите на кражба на дърва в района на Маленово. Традиционните оправдания на ромите , че това са само „вършини” и ги използват, за да се отопляват, не помогнаха. Придружавани от полицаите мъжете бяха принудени да разпрегнат каруците в Стралджа, да разтоварят дървата, след което конете и каруците веднага бяха натоварени на специалния транспорт на РДГ Сливен. Конфискуването на конете се оказа най-притеснително за насъбралите се разтревожени групи роми, които повтаряха: „Без конете от глад ще умрем!” с обяснението , че използват ППС с животинска тяга за …събиране на билки! Веднага след това побързаха да се поправят, че всъщност берат корени, които предават на пункт в Стралджа. Вярно или не , нарушението за незаконно събиране на дърва е факт и ще отговарят за това.

DSC01374

Съставени са 7 АУАН за незаконен добив на дървесина и са иззети ППС, теглени с животинска тяга.
В бюлетина на Областна дирекция на МВР Ямбол се посочва още, че са задържани две ППС с животинска тяга за нарушение на общинската Наредба № 17 за регистрация на ППС с животинска тяга.
В хода на операцията за противодействие на битовата престъпност, проведена на 20 януари в часовете от 12,00 до 20,00 ч., на територията обслужвана от РУ –Стралджа, са проверени общо 35 МПС, 11 ППС с животинска тяга, 4 питейни заведения и 52 лица. Съставени са 7 акта за установени административни нарушения /АУАН/, наложени са 5 глоби по фиш, установено е едно лице, осъществяващо нерегламентирана търговия с пиротехнически изделия.
Специализираните операции от този вид на територията на община Стралджа ще продължават да се провеждат периодично.

About the Author :