Жалба на ГЕРБ и отговора на БСП
“Делник” публикува съобщението на ГЕРб и отговора на БСП
“Политическа партия ГЕРБ изпрати жалба до РИК Ямбол, за грубо нарушение на Изборния кодекс и скандално поведение на заместник-председател от БСП, в СИК. Става дума за не безизвестния Недялко Лазаров. Недялко Лазаров е регистриран от партия „БСП за България“ за заместник-председател на 105-а Секционна избирателна комисия, в МБАЛ „Свети Пантелеймон“, Ямбол. Скандалното в случая е, че Лазаров е поставен под карантина от РЗИ Ямбол, след болнично лечение от Ковид 19. Карантината на Недялко Лазаров не е изтекла и това е добре известно, както на него, така и на политическата сила, която го е предложила за заместник-председател на СИК. Наглостта на това лице стига до там, той да си позволява да пуска свои снимки в социалните мрежи от Ковид секцията. ПП ГЕРБ е абсолютно против подобно не законно и не морално поведение, от страна, както на лицето Недялко Лазаров, така и на „БСП за България“, защото смята, че здравето и сигурността на гражданите е от първостепенно значение. Този акт със сигурност застрашава здравословното състояние както на останалите членове на СИК, така и на гласоподавателите. Ямболската прокуратура се самосезира, по повод на това изключително грубо нарушение в изборния ден”.

Коалиция „БСП за България“ – област Ямбол  категорично възразява срещу внушението, че съзнателно е предложила в секционна комисия – в Ковид – отделения на лечебно заведение карантиниран.

Във връзка с разпространеното по медиите становище на ПП ГЕРБ и подаден сигнал до РИК коалиция „БСП за България“ заявява:

„БСП откликна на молбата на РИК да предложи членове на секционните комисии в ковид – отделенията на ямболските лечебни заведения, като потърси хора, които са преболедували това заболяване.

Двама кандидати се отзоваха и изразиха готовност да бъдат участници в изборния процес в ковид – отделения, но щабът на БСП не е бил уведомен, че единият все още е под карантина.

Заявяваме, че категорично не бихме си позволили съзнателно да нарушаваме правилата.

Припомняме, че отговорността за спазване на карантината е лична и политическата сила не може да бъде обвинена в умишлено застрашаване сигурността на гражданите.

„БСП за България“ изразява съжаление за получилото се недоразумение“.

About the Author :

2 Comments to “Жалба на ГЕРБ и отговора на БСП”
  • ВЪЗМУТЕН ОТ БСП
    April 4, 2021 - Reply

    Не се оправдавайте ръководители на БСП ЯМБОЛ. Имате очи да гледате и мозък да преценявате . Никой не ви е виновен ,че блеете и спите . ГЕРБ-СДС са абсолютно прави в искането си,за опазване здравето на хората ,при този мор на хора от китайският вирус.

  • Срам
    April 5, 2021 - Reply

    Срам за Ямбол!Единствения град в България червен и с нито едно европейско знаме! Ревански накичил със знамена главната улица по която обикновено трафикът от преминаващи коли е най-голям срещу Кауфланд , а по кварталите е неприветливо, сиво, траурно…, грозно!Не повдигам въпрос, как на същата улица по мантинелата са закичени едни малки значки с емблемата на града ни, толкова ниско, че само мравките ги виждат….Кич и без вкус и стил…Вкъщи и по имотите си да ги боядисва според желанието си, но градът трябва да има друг облик без кичозни притурки…

Leave a reply