Есенният салон на галерия “Стойчев” представя пет нови автори

Тазгодишният Есенен салон, вече 10-ти по ред, беше открит в галерия “Стойчев” вчера, 10 октомври 1019 г. Представени са 40 автори – 35 с живопис или графика и 5 с малки пластики. Галерията остава вярна на традицията всеки път да показва и нови творци, този път те са петима – от Пазарджик, София и Бургас. Тяхното участие придава ново, свежо звучене на експозицията.

Всеки път, когато посети такава изява, човек открива нещо ново и интересно. Надявам се, че и с това издание ще изненадаме приятно, каза при откриването председателят на дружеството на художниците Сашо Казанджиев.

В Есенният салон се предлагат творби на известни автори като Михаил Лалов, представени са повече и по-малко познати имена. Галерията показва нови неща и от много ямболски творци, изложени са картини на Диана Йоданова, Стефан Качаков, Дона Неделчева, Сашо Казанджиев, Александър Александров, Боряна Чапърова, Анастасия Крушкова, Кольо Костов, Атанас Караманов и др.

Изложбата за пореден път събира произведения, които са безспорна радост за окото, а и могат да предадат дух и стил на всяко пространство.

About the Author :

Leave a reply