Енчо Мишинев със златен медал и първо място на Централноевропейската олимпиада по информатика

item_980x5511469273779Единадесетокласникът на МГ “Атанас Радев” – Ямбол Енчо Мишинев спечели златен медал и първо място на Централноевропейската олимпиада по информатика, която се проведе в Румъния между 18 и 23 юли. Българският национален отбор завоюва  2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.  Отборът, който се завръща с комплект медали за втори път това лято, е под ръководството на Емил Келеведжиев, главен асистент в Института по математика и информатика на БАН и Антон Шиков, ръководител на школа по информатика и бронзов медалист от Международната олимпиада по информатика през 1996 г.

Освен 11-класника Енчо Мишинев, 12-класникът от СМГ Христо Венев също грабна златен медал и се класира втори. 8-класникът Александър Кръстев от математическата гимназия във Варна се връща в България със сребърен медал, а 12-класникът от СМГ – Даниел Атанасов – с бронз.

В олимпиадата участваха отбори от 12 страни, включително традиционно силните Румъния, Полша и Хърватия. българският отбор завоюва убедителното първо място по точки и по медали.  
About the Author :