Енчо Керязов се оженил в Ханово с пръстен взет назаем

1301392207IMG_9999aСветовноизвестният акробат Енчо Керязов се оженил за съпругата си в Ханово с назаем взет пръстен, разказа световноизвестният акробат в интервю за „Делник”. Той не крие, че се е оженил за голямата си любов Димитринка, която е родом от Сливен, но се е запознал с нея в Шотландия. Тя също е циркова артистка, когато се запознали  играела въздушна гимнастика в същия цирк, в който работел и Енчо Керязов. Двамата много си допаднали като характери и след две години се оженили като се прибрали в България, но самата история с женитбата е много интересна. „Това бе по времето на визовия режим. За това май никога не съм говорил. Първият ми договор бе вече факт – беше за Франция. Но за да взема приятелката си с мен, тя трябваше да има виза. А тя нямаше и единственият начин да дойде с мен, бе да ми стане съпруга. Ала в Ямбол се оказа, че нещата стават бавно – трябваше да подам молба за брак и трябваше да чакам един месец, докато се стигне до брака. А в Ханово това стана за един ден. Хванахме набързо двама свидетели. Взех пръстен от един полицай, защото нямах халки. Трябваше да правя халки, но и за тях бе нужно време. Взех халка от майка ми за жена ми Дима, но за мен баща ми нямаше халка, загубил своята някъде. И помня, че полицията ме спря с колата ми, а аз нямам време, бе 10 часа, а в 11 трябва да подпишем. И полицаят ми даде своята халка”, разказа в интервюто световният цирков артист.

???????????????????????????????Енчо Керязов разказа още за себе си, че е от село Бояново. Баща му бил там директор на техникума по механизация на селското стопанство – до 1980 г. След това дошли да живеят в Ямбол, в комплекс „Хале”. „Помня всичко от оня Ямбол – особено ми е скъпо минаването по градинския мост. Всеки ден този път го минавах по четири пъти. Това е мястото, което ми е най-познато”, спомня си цирковата звезда.

При последното му идване в Ямбол, когато връчи на града наградата “Будител на годината”, заедно с него бяха родителите му, съпругата му Дими и двамата им синове Ангел и Радостин.

 

DSC06623DSC06622DSC06624IMG_8303a

About the Author :