Енчо Керязов върна жеста на Ямбол за подкрепата на номинацията “Будител на годината”

DSC_0542aСветовноизвестният акробат- цирков артист Енчо Керязов изрази по изключително благороден начин благодарността си  към Ямбол и неговата общественост. На специална  церемония в  в обновения Безистен той връчи на кмета на града Георги Славов “Златен ключ” и дипломата към него, които артистът получи като отличие в класацията на ФМ Радио за Будител на годината – 2015.

В своето обръщение към гражданите на Ямбол и общинската управа г-н Керязов заяви:

“Уважаеми г-н кмете,

Госпожи и господа общински съветници!

Уважаеми съграждани и мои приятели!

DSC_0555aРадостен и горд съм, че заедно с вас  днес стоим в един нов и много красив градски център, който по най-добър начин олицетворява девиза на Ямбол: Идвам от древността – отивам в бъдещето!

Радостен съм и от факта, че точно в този център на нашия град мога да заявя: Ямбол е центърът на моя свят, където и да се намирам по света и днес виждам, че имам още по-голямо основание да се гордея с това. А да бъда почетен гражданин на нашия град – звание, с което общинският съвет на града ме удостои и ми беше връчено от г-н Георги Славов – за мен е чест и гордост и ви давам дума, че ще нося и занапред с още по-голяма отговорност.

Отново искам да подчертая, че в лицето на г-н Славов общинското ръководство на града прие с подчертано внимание и разбиране съучастието в инициативата на моята фондация за подкрепа на талантливите и успешни деца първо на града, а днес и на цяла България!

IMG_8169aПоводът за тази наша среща е желанието ми да изкажа моята благодарност лично към г-н Славов и към всички мои съграждани, които ме подкрепиха в класацията на Радио ФМ като будител на годината – в този смисъл считам, че моята награда принадлежи на Ямбол!

А с талантливите деца, които растат тук, аз не се съмнявам, че от своята славна древност нашият град е устремен и към едно достойно бъдеще!

Днес за мен е още един празник, много личен: честит имен ден на всички именици в деня на Света Ана – моята майка носи това име и аз съм много щастлив да я поздравя!!!

Благодаря още веднаж сърдечно на всички!”

DSC_0602aОт своя страна кметът Георги Славов благодари на Енчо Керязов за жеста, който прави към Ямбол. Този жест, който е първи по рода си от страна на личност от такъв ранг – да върне нещо на града, от който е получил нещо – е пример за всички успели личности, че човек не трябва да забравя откъде е тръгнал, защото и най-големият успех има смисъл, когато е споделен и ражда добри дела.

По време на церемонията в Безистена Красимира Султанова – концертмайстор на Камерен ансамбъл “Дианополис” – поднесе специално звуково послание към “виновника” за тържеството Енчо Керязов и неговите гости с виртуозни пиеси за цигулка.

DSC_0765aСред присъстващите много граждани и видни общественици бяха Областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, общински съветници  и представители на Регионалния инспекторат по образованието. Събитието уважиха и преподаватели на гимназия “Васил Левски”, които проявиха изключителна активност при гласуването за Енчо Керязов и внесоха съществен дял в гласовете за Будител на годината.

DSC_0738aIMG_8303aIMG_8324aDSC06606 DSC06617IMG_8130a

 

 

About the Author :