Елховската болница спира да приема пациенти с Ковид заради заразен персонал, разкриват допълнителни легла в частната болница в Ямбол

Ямбол, 7.12.2020 г.

На заседание на Областния медицински съвет в присъствието на директора на РЗИ Ямбол д-р Лиляна Генчева, директора на РЗОК д-р Денка Петрова, кметът на община Елхово Петър Киров и представители на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Ямбол, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Елхово и МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ – Ямбол беше обсъдено актуалното състояние на болниците в областта.

От директора на болничното заведение в Елхово Димитър Помаков стана ясно, че от днес МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Елхово спира приема на пациенти с Ковид, пневмонии и ОРЗ. Поради големия процент заболели лекари и медицински персонал в отделенията, лекуващи пациенти с Ковид и липсата на лекари, с които да бъдат заменени, болницата в Елхово няма да приема пациенти с такива симптоми. До сега там имаше възможност и се приемаха за лечение 15 пациенти с Ковид.

Пациентите от общините Елхово и Болярово ще бъдат насочвани към болниците в Ямбол. „Нека хората в тези две общини бъдат спокойни, те могат да разчитат на болнично лечение в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Ямбол и МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ – Ямбол, каза председателят на ОМС и областен управител Димитър Иванов.

За баланс на системата от утре в МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ Ямбол ще бъдат разкрити още допълнителни легла за Ковид-пациенти и така общият им брой ще бъде 46, увериха от болничното заведение.

По информация на директора на РЗИ, въпреки натовареността и големият брой заболели лекари и медицински персонал в държавната болница в Ямбол, те се справят и осигуряват необходимите легла и медицинска грижа за нуждаещите се пациенти от областта.

Пресцентър на областна администрация

About the Author :

Leave a reply