Елхово зарази футболния клуб на Смолян

img_9641След като броени дни преди старта на първенството в Югоизточната „В” футболна група тимът на ОФК „Елхово” се отказа от участие, примерът му зарази и „Родопа” (Смолян). В родния край на титана Тодор Батков се сетиха броени часове преди първия съдийски сигнал, че нямат пари, за да ритат в трета дивизия.

„Елхово”, въпреки че е общински клуб и че много дълго искаше да играе в трета дивизия, също вдигна бързо бялото знаме. Малко след като падна с 0:4 в контролен мач от ямболския „Тунджа 1915”, ръководството на „Елхово” обяви в Зонален съвет-Пловдив, че не може да излиза по терените на Югоизточната „В” група, понеже е зле с парите.

Преди това елховци, като първенци на Ямболска област, не успяха да преодолеят квалификациите за влизане в групата, като загубиха след дузпи от състава на Средец. Когато безпаричието отвори място за футбола в приграничната община, се оказа, че кметът Петър Киров и УС на ОФК „Елхово” са тънки откъм финикийски знаци и пак ще се радват на победи в селската група, водени от бившия таран на ЦСКА Димитър Иванов.

След като и „Родопа” (Смолян) се отказа от участие в първенството на Югоизточната „В”група, в нея останаха 16 отбора.

А сме едва в пролога на шампионата…

сн. “Елхово нюз”

About the Author :