Електроразпределение Юг проведе Ден на отворените врати за втора поредна година

EVN_Den_otvoreni_vratiНа 27 ноември 2018 г. Електроразпределение Юг (част от ЕVN България) се включи в инициатива Ден на отворените врати, която се организира от Министерството на образованието и науката (МОН) в рамките на третата Европейска седмица на професионалните умения.

В тази връзка общо 10 Клиентски центъра на Електроразпределение Юг в различни градове отвориха врати за посетители. Това бяха представителствата на дружеството в Смолян, Кърджали, Пазарджик, Стара Загора, Бургас (в кв. „Меден рудник“), Сливен, Ямбол, Пловдив (ул. „Павликенска“ 13), Хасково, Асеновград. Близо 130 ученици се запознаха със специфики от дейността на електромонтьорите и проектантите по техническото обслужване на електроразпределителната мрежа и съоръжения; за начина на организация и работа при съблюдаване нормите за безопасност.

Инициативата цели засилване на общественото внимание към значимостта на професионалното образование в сферата на електротехниката и превръщането му в привлекателен избор за младите хора. Мероприятието е част от кампанията на Електроразпределение Юг в подкрепа на дуалното обучение и засилване на партньорството между бизнеса и професионалните гимназии.

 

 

About the Author :

Leave a reply