Експресният футболен „Ямбол” направи пет от пет победи

123В неделя, 3 септември, футболистите на „Ямбол 1915” постигнаха победа и в петия кръг от първенството на Южната трета група. Възпитаниците на треньора Иван Божидаров този път разгромиха като гости състава на новака в групата „Тунджа”-Ягода с 0:4.

След тези нови три точки „Ямбол 1915” излезе еднолично на върха в таблицата като има актив от 15 точки , както и внушителна голова разлика – 23:6. Пакетът в челото на класирането се разкъса, след като в събота в директен сблъсък другите два клуба, имащи пълен актив от точки, завършиха помежду си наравно. Това са съставите на „Арда”/Кърджали/ и „Загорец”/Нова Загора/, домакинството  бе на клуба от Кърджали.

В последните два кръга футболистите на Ямбол не допуснаха дори едно попадение, като от мачовете срещу „Свиленград” и „Тунджа-Ягода” равносметката е 13:0. Не бива обаче да се забравят първите два домакински двубоя на нашия тим, в тях той допускаше отпускане на редиците и на два пъти завърши 3:2.

След петия кръг в първенството на Южната трета група без допуснат гол в мрежата си са два отбора  – „Арда” и „Загорец”, като те са на втора и трета позиция с по 13 точки. Следва съставът на „Борислав” от Първомай с 12 точки, оттам нататък пет клуба имат по 9 точки : Сокол/Марково/, „Левски”/Карлово/, „Миньор”/Раднево/, Карнобат и „Атлетик”/Куклен/.

На дъното в класирането са „Гигант”/Съединение/ и „Тунджа-Ягода” с по 0 точки.

About the Author :