Екип военнослужещи от Ямбол трети ден помагат на населението в района на наводнението в Димчево

Ямбол, 6.02.2021 г.

Военнослужещи от батальона в Ямбол помагат за преодоляване на последствията от наводнението в района на село Димчево, област Бургас. Формированиe от 42 механизиран батальон – Ямбол трети ден оказва помощ на населението след наводнението от придошлата река Факийска. То е специализирано да действа  в подобни ситуации и действа на основание искане на областния управител на Бургас и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

11 военнослужещи, с ръководител на специализирания екип капитан Димитър Димитров, с три единици техника и три моторни помпи отводняват площи в района на помпената станция край селището. Трети ден, в непрекъснат режим на работа, те изпомпват залялата дигата вода и я  извеждат към язовира. Екипът военнослужещи продължава да изпълнява задачите си в бедстващия район и в почивните дни.

Това е поредното участие на батальона в помощ на населението при наводнение, след февруари 2015г., когато река Поповска излезе от коритото си. Тогава военнослужещите прокарваха канали за оттичане на водата от наводнените участъци и и дворове на къщи в Боляровското село Попово. Сега, когато наводнените земеделските площи са над 75% и ситуацията е по-сложна, те действат за овладяване последствията в района на помпената станция край селото.

 

About the Author :

Leave a reply