Екатерина Староманова спечели първа награда на фотоконкурса „Кукерландия 2018”

Ekaterina StaromanovaЕкатерина Староманова от София спечели първа награда в 14-то издание на фотоконкурса -изложба „Кукерландия 2018” за снимката “Огън и звън”. Същата фотография беше удостоена и със  специалната награда на списание “VAGABOND”.

Кметовете на общините Ямбол и “Тунджа” присъстваха на откриването на изложбата и поздравиха всички участници, откроявайки значението на най-важното съпътстващо събитие на маскарадния фестивал – фотоконкурса.

Стоян Стоянов от ямболската фотографска общност изтъкна, че за първи път им се е искало в изложбата да бъдат включени не 40, а поне 60, че и 80 снимки, защото тази година е имало много добри шедьоври.

Antonio GeorgievВтора награда журито присъди на Антонио Георгиев от София за снимката “С огън в кръвта”.

 

 

 

 

Krasimir MatarovТрета награда е за Красимир Матаров от Благоевград за снимката “Два свята-една магия”.

 

 

 

 

Eren MunerenНаграда за снимка, направена в Ямбол беше присъдена на турската фотографка Eren Muneren от Одрин за снимката “Cocuk”.

 

 

 

 

Nikolay RadanovСпециалната награда на DYNAPHOS беше присъдена на Николай Раданов от Бургас за снимката “Среща 2”.

 

 

 

 

Damian HadjiivanovСпециалната награда на ArtPrintShop е за Дамян Хаджииванов от София за снимката “Причести се в огъна с мен!”.

Georgi VasilevНаградата за най-млад участник беше за Георги Василев от Пловдив за снимка “Пазителят”.

 

DSC01013Община Ямбол връчи специална награда на турския фотограф Енвер Шенгюл за популяризиране на фотографския конкурс и на „Кукерландия”. Самият той сподели, че преди 11 години за първи път дошъл на „Кукерландия” и от тогава не пропуска нито едно издание.

 

 

DSC00977 DSC00980 DSC00997 DSC01027

About the Author :