Езикова гимназия с няколко годишнини през тази учебна година

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЕзиковата гимназия тържествено откри новата 2014/2015 учебна година. През месец ноември 2014 година, по време на своите традиционни празници, гимназията ще отбележи с много инициативи  юбилейни годишнини – 40 години от създаването на езиково училище с изучаване на руски и западни езици, 125 години като наследник на ямболската мъжка гимназия и 25 години Езикова гимназия. През всичките тези години гимназията е имала водещо място в ямболската образователна система – винаги е носила в името си „Първа”, винаги е била настанявана в най-новата построена сграда, нейните ученици и учители винаги са били сред най-добрите в областта и страната, а в последните 25 години разнасят славата на ямболската, българската, езикова школа по света.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа тържеството директорът на гимназията Йордан Милков връчи Сертификати на Кеймбридж на учениците: Камелия Георгиева, Ралица Стоянова, Теодор Иванов, Явор Гурманов, Пелагия Грънчарова, Габриела Стоянова, Ива Димитрова и Стефани Христова, които положиха своите изпити в гимназията, която е лицензираната база за изпитите за Сертификатите на университета Кеймбридж. Златните си медали, извоювани в състезание по История и цивилизация, получиха учениците от VІІа клас Мартина Иванова, Стефан Жеков, Нанислава Пламенова, Симона Захариева, Виктория Методиева,  Християн Георгиев. Наградите връчи г-жа Мая Стойкова, ПДУД. В началото на септември гимназията получи наградата „Прокултура” на Министерството на културата и работодателите в областта на културата за постиженията и наградите на театралното студио „Феникс” ръководено от Снежана Илиева, ст.учител по БЕЛ, и актьора Волен Митев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ приветствието си кметът на община Ямбол Георги Славов посочи, че е респектиран от постиженията на учениците на гимназията, пожела на учителите и родителите да продължават да работят в партньорство в името на децата и учениците. Председателят на Училищното настоятелство Снежана Енчева поздрави учениците и връчи годишните стипендии на учениците от 8 клас, приети с най-висок бал в гимназията: Мария Миткова Дочкова от 8а клас, Ния Иванова Балчева от 8б клас и Виолета Цветанова Николова от 8в клас. Приветствие поднесе и г-н Здравко Динев, ст.експерт по ПНЕ в РИО –Ямбол. Новоприетите ученици от 5 и 8 класове положиха училищната клетва, посрещнаха класните си ръководители, засадиха по една роза в Алеята на випуските и посрещнати със стрък здравец прекрачиха училищния праг. Обновената училищна сграда посрещна 26-я  випуск на Езиковата гимназия.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About the Author :