Езикова гимназия представи новото си лого

DSC09477Ямбол, 28. 11.2017 г.

Езикова гимназия вече има ново лого, създадено от художника Цветан Казцанджиев. То беше представено днес – 28 ноември, в конферентната зала на хотел „Диана палас”.

Директорът на гимназията Йордан Милков обясни, че подтикът за създаване на ново лого на учебното заведение е дошъл от бивши ученици, които са направили интернет дарителска кампания и са събрали над  1000 лв. Те са предложили да се организира конкурс за създаване на логото и с дарените средства да се отпечатат необходимите бланки за смяна на логото на гимназията.

DSC09484Училището е обявило до началото на учебната година конкурс за лого, в което са участвали 9 предложения от 6 участници, като двама от тях са на бивши възпитаници. Наградите са за първо място 100 лв., за второ – 70 лв., за трето – 50 лв., а 30 лв. са поощрителните награди. Председател на журито е художникът Цветан Казанджиев. То е определило да не се присъди първа награда, на второ място са класирани проектите на Изабел Стойкова от 11 „а” кл., на трето – на Симона Димитрова от 10 „а” кл.

DSC09511Поощрителни награди са присъдени на Йоана Русева от 11 „а” кл. и на близнаците Пламен и Велизар Димови от 8 „б” кл.

Езикова гимназия ще предложи на бившия си възпитаник Иван Манолов, ако е съгласен да предостави авторското си право, неговият проект, който е с лика на патрона на училището Васил Карагьозов, да се използва за направата на плакет и да се връчва като награда на учители и ученици.

 

DSC09520По предложение на дарителите логото е възложено и на професионалист и затова училището се е спряло на художника Цветан Казанджиев, който е изготвил кръгли и правоъгълни варианти на логото, на цветна и черно бяла основа.

Предстои със средствата от дарението да бъдат отпечатани първите  грамоти, покани и други бланки с новото лого.

DSC09503Самият автор на логото художникът Цветан Казанджиев призна, че за него това е било предизвикателство и за първи път изготвя лого на учебно заведение. Имал е няколко варианта, но се е спрял на този – буквите на Езикова гимназия са като разтворена книга, по средата е перото, а в единия край са двете азбуки – кирилицата и латиницата, като името на гимназията се изписва на български и на английски език.

DSC09512 DSC09514

About the Author :