Езикова гимназия откри юбилейна учебна година

DSC00764Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ – Ямбол откри юбилейна учебна година. Тържественият първи учебен ден на ученици и учители беше споделен от главният секретар на Министерството на образованието и науката Анелия Михайлова, от зам.-председателя на Народното събрание Кристиян Вигенин, народния представител Николай Пенев, началника на Регионално управление образование -Ямбол Стойко Стойков, председателят на Общински съвет – Ямбол д-р Данаил Ибришимов, общински съветници и др.

DSC00765Учебното заведение отбелязва 70 години гимназия “Васил Карагьозов” и 130 години като приемник на мъжкото класно училище и мъжката гимназия, но посреща новата учебна година като иновативно училище, защитавайки проект „Учители, ученици и родители – успешни партньори в изграждане на култура, на ефективно и отговорно общуване в училище и в областта“.

DSC00766Директорът на Езикова гимназия Йордан Милков поздрави всички ученици и родители, избрали училището на победителите. Той припомни инициативите, с които ще бъде отбелязана важната годишнина и връчи сертификатите на Кембридж на учениците, защитили съответните нива.

Където и да отидете да учите, върнете се в България, защото вие сте нашето най-голямо богатство, обърна се към учениците Анелия Михайлова, след като им честити празникът на знанието, както тя определи първият учебен ден. Тя благодари на учителите за търпението и мотивацията и ги насърчи да продължат да работят все така неуморно.

DSC00842„За необразования човек светът е тъмно и тясно място. Вашето училище ви дава знания, които разширяват хоризонта и разпръскват мрака. Но нещо повече – от тук вие излизате с отлично владеене на чужди езици. А всеки език е мощен прожектор, който ще осветява пътя ви далеч напред през целия ви живот“, обърна се към учениците зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин и допълни: „Сега е време да взимате. Вземете знания, вземете приятелства, вземете любов. Ще дойде време и да давате, така както го правят вашите учители. Уважавайте ги, помагайте им! Обичайте вашето училище – не като сграда, а като общност от хора! Обичайте Ямбол! Обичайте България!“.

Поздрав към ученици и учители отправиха и началникът на РУО – Ямбол Стойко Стойков и председателят на Общински съвет – Ямбол, който прочете поздравителен адрес. Новата преподавателка по английски език –  Емили Ерман от САЩ, също поздрави учениците.

DSC00769Новите 78 осмокласници се заклеха, произнасяйки клетвата на училището:

„Кълна се да уча, да бъда добър, да помагам и да прощавам.

Кълна се да съм силен, да говоря смело, право и вярно. Да обещавам  да удържам на думата си.

Кълна се да обичам, да е радвам, да бъда свободен. Българин да бъда!

Кълна се и светлото слънце да ми бъде свидетел сега, днес, утре, всякога!

Заклех се!“

DSC00773За първия учебен ден учителите инициираха благотворителна инициатива – в специална кутия ученици, родители и гости имаха възможност да дарят средствата, които биха дали за цветя. Събраните средства ще бъдат дарени за за възстановяване на храм “Света Троица” в кв. Каргон.

Юбилейната учебна година беше открита под звуците на два звънеца, единият ударен от учителя на годината Диана Иванова, а другият – от главния секретар на МОН Анелия Михайлова, а директорът спази традицията да полее за късмет и успешна учебна година вода от менче, украсено със здравец.

DSC00777 DSC00789 DSC00797 DSC00814 DSC00826 DSC00845 DSC00850 DSC00869 DSC00878 DSC00879 DSC00895 DSC00905

About the Author :

1 Comment to “Езикова гимназия откри юбилейна учебна година”
  • и
    September 18, 2019 - Reply

    Ало! Какво е това тържествено откриване без усмивки.Къде е лъчезарността на такова събитие. Това не сериозност, а липса на живец! Децата с балоните изглеждат като на панихида. Само Вигенин, момичето от корпуса на мира и преставителката на Министерството имат някак си радостен блясък в очите! Какво правите, бе хора! Животът тепърва предстои на тези деца – заредете ги с радост и шчакване за красотата му, за да могат да преодоляват трудностите му. Срамота! А, да! БРАВО НА ЗНАМЕНОСЕЦА! Така се носи знаме!

Leave a reply