Езикова гимназия награди изявените си ученици

Само още четири училища освен Езикова гимназия – Ямбол в страната са носители на почетен знак на президента на Република България и това е още един знак на значението на нашето училище, това сподели директорът на гимназията Йордан Милков при връчване на наградите на ученици с решение на Педагогическия съвет. Това стана на церемонията за награждаване на всички ученици, победители в различните празнични инициативи на ЕГ “Васил Карагьозов”, която се проведе в Художествена галерия „Жорж Папазов“.

Наградите бяха за победителите в литературния конкурс, в състезанието по английски език, в спортните състезания, за участниците в празничния концерт и др.

С тази инициатива приключиха честванията на важните за учебното заведение годишнини – 130 години от рождението на патрона на гимназията Васил Карагьозов и на създаване на Мъжкото класно училище и Мъжката гимназия, които Езиковата гимназия наследява и е техен приемник, 70 години от създаване на гимназия „Васил Карагьозов“, наричана Първа гимназия, и 30 години, откакто гимназията е в настоящата си сграда и е с профил преподаване на чужди езици.

Йордан Милков благодари на учители и ученици, участвали в продължилите близо два месеца празнични прояви, като открои, че е гордост, чест и удовлетворение участието в такива юбилейни инициативи.

И като всяка проява на Езикова гимназия официалната част беше съпътствана и от музикални изпълнения.

About the Author :

Leave a reply