Една легенда на 80 – Васил Михалчев отново на волейболната сцена

DSC05936Може да го срещнете по улиците на Стралджа. Винаги елегантен, сериозен, спретнат и изпънат като струна. Въпреки годините! Фигурата на Васил Михалчев е останала като  недокосната от времето. И сигурно за това е „виновен” спорта, на който цял живот е подвластен той. Десетки  са тези, които са преминали през школата „Михалчев”. До един не само го уважават, те се прекланят пред онова, което той им е дал. И може до безкрайност да разказват за интересни срещи на игрището, за постигнати успехи, спечелени медали, за истински спортни подвизи…

DSC05947Навършените 80 г. на Васил Михалчев, волейболът, спортните постижения , треньорския труд през годините събраха в Стралджа  волейболисти- ветерани както от града, така и от Института за подготовка на учители Ямбол. Малко е да се каже, че всеки от тях поздравяваше сърдечно своя спортен идол, мъжете до един се покланяха уважително. Представителите на учителския институт – Ямбол Йовчо Енчев, Таньо Хоралски, Душо Иванов, Костадин Георгиев, Иван Кърев, Господин Иванов, както и състезателите от Стралджа  Иван Георгиев, Георги Митев,  Стефан Събев, Йордан Шидерски, Филип Дамянов, Атанас Андонов, Георги Кабаков, Андон Рибаров, Николай Николов, Въльо Георгиев   споделяха, че този човек има наистина изключителен принос за развитието на волейбола и спорта като цяло както за Стралджа така и за Ямбол.

DSC05951Срещата в СОУ”П.Яворов” продължи на игрището, където пред погледа на Васил Михалчев неговите момчета показаха, че любовта към волейбола е за цял живот. Топката все така танцуваше в ръцете им както на младини. Плонжираха, макар и малко по-тежко, насърчаваха се един друг, забиваха умело, показаха стил и в сервиза. Ръкоплясканията на треньора бяха  наградата която очакват.

DSC05955След волейболния театър отборите дисциплинирано се строиха, за да изслушат Иван Георгиев, зам.кмет на общината, който прочете поздравителен адрес до юбиляра от името на кмета Митко Андонов. „Огромен е приносът Ви  за възраждането на волейбола в града, за изграждането на спортни съоръжения, за създаване на истински спортисти в нашия град. Успявахте така да ги мотивирате, че непременно да бъдат победители!”  Поздравителният адрес приключва с израз на гореща признателност за стореното в името на волейбола. Развълнуван г-н Михалчев прие поздравителния адрес, подаръка и цветята, а  очите му отново бяха там, при момчетата, които винаги са го радвали с победите си и с любовта към спорта.

Ще срещнете Васил Михалчев в Стралджа. Не го разминавайте без поздрав. Този човек наистина е една легенда, която заслужава уважение .

About the Author :